Sunday, June 3, 2012

Primii pasi in crearea unui site web

Foarte multi care doresc sa creeze/achizitioneze un site web cred ca ar trebui sa aiba macar notiuni elementare despre ceea ce inseamna un site web, costurile ce le implica, promovarea si planurile de viitor legate de acest site.

E bine de stiut de la bun inceput ca un site web implica continuitate dupa ce acesta este creat, daca doriti un site web doar ca sa va "laudati" ca aveti unul, eu va spun ca e o pierdere de timp si de bani!

E bine de stiut ca orice proiect de acest gen pe internet facut intr-un mod profesionist implica o serie de costuri ca sa aduca profit din primele luni. Nu exista decat in cazuri foarte rare site-uri web care sa produca inca din primele doua, trei luni de la creare, nu cereti imposibilul celor care va creaza site-ul.Mai mult partea de optimizare website este foarte importanta, fara de care pozitionarea in motoarele de cautare pare ca un vis indepartat

Va voi descrie acum din punctul meu de vedere pasii pe care trebuie sa ii urmati cand doriti sa va incepeti o afacere pe internet sau pur si simplu sa aveti un site web:

1. Inainte de a incepe sa cautati o firma care ofera servicii web design sau pe cineva care sa va creeze site-ul trebuie sa va ganditi la urmatoarele: "Ce domeniu de activitate vreti sa aiba site-ul?", "Ce urmeaza sa contina site-ul", "Care este concurenta ce o veti avea pe internet?", "Mai exista un alt site la fel ca al dumneavoastra?", "Cate resurse financiare aveti disponibile pentru acest proiect?".

2. Daca v-ati gandit la cele de mai sus aveti doua variante mai departe: cautati o firma de webdesign sau apelati la freelanceri(persoane care lucreaza pe cont propriu). Ce e bine de stiut e faptul ca nu de fiecare data o "mare" firma de hosting va crea un super site de calitate grafica, la nivel de programare si optimizare web.

O firma de webdesign va avea intotdeauna un cost mult mai mare pentru site-ul dumneavoastra datorita faptului ca: au mai multi oameni de platit care lucreaza pentru acelasi proiect, exista costuri destul de mari de intretinere a firmei, dar ar trebui sa ofere profesionalitate, calitate si garantie pentru produsele oferite(firmele serioase asta fac - sunt foarte putine la noi in tara).

Un freelancer va poate oferi deasemenea servicii foarte bune si aveti avantajul ca sunt mult mai flexibili si mai implicati in proiectele care le fac cand primesc o suma motivanta care oricum este sub nivelul celei de la o firma. Trebuie insa sa fiti atenti cu ce persoana lucrati, unde ati gasit acea persoana, mai are recomandari de la alte persoane...si va sfatuiesc sa luati legatura cu cel putin un client din portofoliul afisat de persoana cu care doriti sa va faceti site-ul.

Nota: Asigurati-va ca domeniile web pentru care dati bani sunt cumparate pe numele dumneavoastra, nu pe numele celor care va fac site-ul!

3. Un site web implica urmatoarele costuri: 

  • domeniu web(daca domeniul este .ro se plateste o singura data pe viata, cel putin pana se schimba legea in Romania, daca este alta extensie se plateste anual);
  • gazduire domeniu web(un domeniu are neaparat nevoie de gazduire web);
  • costuri de realizare website;
  • costuri de mentenanta/intretinere lunara a site-ului.

Cam asta.Pe internet au aparut si o serie de firme care pot sa va ofere un site de calitate la preturi competitive.

0 comments

Post a Comment